Bezoek aan het ADO-stadion

“Mijn naam is Ajay en ik zit in klas 3ZWS. We zijn met de klas op 18 januari bij het ADO-Den Haag stadion op bezoek gegaan om een kijkje te nemen bij de beveiliging van het stadion.

Begin van de ochtend
Wij moesten om 9.30 uur verzamelen in lokaal 211 daar moesten we wachten tot iedereen er was. Toen iedereen er was kregen we een opdracht van mevrouw Boehlé (onze mentor).

De opdracht was: stel drie vragen en één doel voor jezelf op.

Mijn vragen waren:
* Hoe bereid je je voor als beveiliging zijnde voor een wedstrijd?
* Welke spullen je bij je hebt tijdens de wedstrijd?
* Hebben jullie vaste plekken om te staan?

Mijn doel was om te weten te komen waarop je moet letten tijdens de wedstrijd om voor veiligheid te zorgen.

ADO-Den Haag
Toen we waren aangekomen werden we opgevangen door de manager van het beveiliging gedeelte. Hij heeft ons heel veel uitgelegd over hoe de beveiliging in elkaar zit. Ik heb op al mijn vragen antwoord gekregen. Toen we alles te weten waren gekomen nam een andere man ons mee. Deze man heette Ruud en hij nam ons eerst mee naar beneden, daar kregen we patat en een snack te eten met een glaasje limonade. Na het eten gingen we lopen door de stadion we hebben verschillende skyboxen gezien. Zo een skybox kost erg veel geld om te huren, volgens mij was het 180.000 euro voor 3 jaar! Het einde van de rondleiding was het leukste, want we mochten het veld op. ADO-Den Haag heeft een kunstgrasveld in het stadion liggen, want die gaat langer mee en heeft minder onderhoud nodig. We mochten eventjes in de dug-out zitten dat wel erg leuk.

Na deze dag ben ik stiekem een beetje ADO-supporter geworden… :o)
Ik vond het een leuke en leerzame dag!”