Ik ben docent

 Hoi ik ben mevrouw Raghoebarsing en ik geef Nederlands op het Zuid-West College. Ik ga je hier wat dingen over mezelf vertellen.

Leerlingen zouden mij als volgt omschrijven: Mevrouw Raghoebarsing is streng, maar rechtvaardig. Zij legt goed uit en heeft veel geduld. Ze neemt vooral de tijd om je persoonlijke feedback te geven op het gemaakte werk.

Ik ben docent geworden, omdat ik uit een onderwijzersfamilie kom. Het werd er bij mij thuis met de paplepel ingegoten. Ik speelde vroeger al graag ‘schooltje’. En ja, je raadt het al! Ik was natuurlijk de juf! Ik wist dus al op een jonge leeftijd dat ik docent wilde worden. Zelf vond ik geschiedenis en Engels altijd het leukste vak op school vroeger. (En toch ben ik docent Nederlands geworden!)

Aan het begin van het schooljaar ben ik vooral erg consequent. De leerlingen moeten je dan meestal nog leren kennen. Naarmate het schooljaar vordert, word ik steeds gezelliger en krijg ik ook een goede band met mijn leerlingen. Ik houd niet van straf geven, maar natuurlijk komt het voor dat ik andere maatregelen voor leerlingen moet bedenken. Ze moeten een lesuur terugkomen of bijvoorbeeld een opstel schrijven.

Mij kan je ’s nachts wakker maken voor Surinaamse belegde broodjes en al het Surinaamse eten en als ik niet voor de klas sta ga ik graag dansen, uitgaan en reizen.

Het leukste aan het Zuid-West College vind ik dat we een team van docenten en onderwijs ondersteuners hebben, dat goed met elkaar kan samenwerken. We zorgen voor elkaar. We zijn als team in staat om ook een goede band te creëren met al onze leerlingen. Dit merken leerlingen ook aan de sfeer op school.

Groep 8 leerlingen zouden voor het Zuid-West College moeten kiezen, omdat wij hier onze leerlingen persoonlijk benaderen. We kennen ze bij hun naam. We hebben veel aandacht voor de leerlingen en helpen ze steeds verder te komen in hun ontwikkeling. Ook organiseren we brugklaskamp, kerstdisco, een tropical party en nog meer leuke naschoolse activiteiten.

Op het Zuid-West, voel je je het best!