Meet & Greet Politie

Een voorbeeld van goede samenwerking:
Op woensdagavond 13 december was er een informatieavond van de Politie Eenheid Den Haag bij ons op het Zuid-West College. Van de diverse afdelingen bij de politie waren er medewerkers aanwezig en er stonden zelfs politiefietsen en een motor ín de school!
Tijdens deze avond werd aandacht besteedt aan de mogelijkheden om te werken bij de politie en via welke (leer)weg dit het beste kon gaan. 

De reden dat wij deze avond mede organiseerden is dat wij het belangrijk vinden dat onze leerlingen kennis kunnen maken met de mogelijkheden die zij na de middelbare school hebben.
Misschien zijn er namelijk wel leerlingen die niet eerder over werken bij de politie nagedacht hebben en worden zij door zo’n informatieavond ineens wel enthousiast over de diverse mogelijkheden.

Het zijn natuurlijk niet alleen agenten op straat die nodig zijn bij de politie. Ze hebben ook tal van mogelijkheden in bijvoorbeeld werken bij de recherche, het arrestatieteam of op de ICT-, inkoop- of communicatie afdeling. Wat je ambitie ook is, je zal altijd meewerken aan een veiliger Nederland.

Het was een hele mooie opkomst deze woensdagavond op het Zuid-West College. Aanwezigen waren onze 4e jaars leerlingen en andere geïnteresseerden in de mogelijkheden voor werken bij de politie.