Wij zijn oud leerlingen

Hoi, wij waren allebei schoolsteward op het Zuid-West College. Wij zijn inmiddels alweer een tijdje geslaagd voor ons eindexamen en zitten op een andere school, maar wij willen graag nog vertellen wat schoolstewards zijn.
Schoolstewards houden tijdens de pauzes toezicht op de gangen, in de aula en buiten op het plein. Ze lopen dan samen door de school en hebben een portofoon bij zich.  Zo kunnen ze contact houden met de andere stewards en met de conciërge meester Marco.

Kamil: “Steward zijn was voor mij een belangrijke taak en positie binnen de school. Het betekende dan ook veel voor mij om steward te kunnen zijn. In de rol van steward voelde ik me gewoon heel belangrijk voor de school en het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven.”

En Raimond vult aan: “Een steward is iemand die heel vriendelijk is, maar ook streng kan zijn. Je moet je zelf ook aan de regels houden. Als je zelf namelijk de regels niet volgt, kun je anderen hier ook niet op aanspreken. Niet iedereen kan dus zomaar steward worden. Je moet namelijk dienstverlenend en gemotiveerd zijn.  Sommige leerlingen zijn vriendelijk tegen de stewards, maar anderen kunnen er soms ook een beetje grappig over doen, omdat je zelf ook nog leerling bent. Het belangrijkste van steward zijn was voor mij dan ook om altijd vriendelijk te zijn tegen iedereen.”

Ook al zitten we niet meer op het Zuid-West College, toch komen we af en toe nog even langs om te kijken hoe het gaat. Even een praatje maken met de leerlingen die we nog kennen en met de docenten en andere medewerkers. Leuk dat ze nog zo geïnteresseerd zijn hoe het met ons gaat.